"Mosoly" - Dél-Alföldi Fogászati-, és Egészségturisztikai Innovációs Klaszter

Bemutatkozás

A kiskunhalasi Reginainvest Kft. 29.959.000 Ft európai uniós támogatást nyert a „Mosoly” – Dél-Alföldi Fogászati-, és Egészségturisztikai Innovációs Klaszter fejlesztésére. A kiskunhalasi, bajai, szegedi és nemesnádudvari kis-, és középvállalkozásokat tömörítő klaszter komplex marketing - és kutatás-fejlesztési feladatokat valósíthat meg a fogászati egészségturizmus, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások támogatásárának területén.

A „Mosoly” – Dél-Alföldi Fogászati-, és Egészségturisztikai Innovációs Klaszter 2011 májusában alakult tíz kkv együttműködésével. A klaszternek Kiskunhalason öt alapító tagja van ( a Radix Kft., a Csipke Hotel Kft, a Kiskunhalas Sóstó-Fürdő Kft. , a Zero-Fetus Kft. valamint a Radix-Oroszlán Patika Gyógyszertári Kft.), a szegedi székhelyű vállalkozások mellett (Dóm-Dent Bt., Alfa-Omega Dent Kft., EM Csoport Nonprofit Kft.) bajai cégek (Fog Plus Bt., Corona-Vidia Kft. ) valamint a nemesnádudvari Knáb-N Kft.aktív részvételével alakult meg.

A kooperáció célja a Dél-alföldi régió egészségturisztikai potenciáljának erősítése, a régióba látogató egészségturisták számának növelése, és a szolgáltatások színvonalának emelése. A klaszter az elkövetkezendő 24 hónap során a menedzsment szervezet, - a Regianinvest Kft. - irányításával egy kooperációra és együttműködésre épülő komplex marketingmunkát valósíthat meg, de kiemelt prioritás a fogászati szakterületen végzett közös kutatás-fejlesztési tevékenység hátterének megteremtése is.

A klasztercélok között szerepel az egyes klasztertagok számára pályázati és befektetési lehetőségek feltárása, közös képzések megvalósítása, közös kutatás-fejlesztési projektek generálása valamint a fogászati turizmus területén megvalósított erőforrás-optimalizálás is.

A projekt megvalósítására a „Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása” konstrukció (DAOP-1.2.1.-11) keretében nyílt lehetőség.